ÚJRA ITT VAGYUNK, ÚJ NEVÜNKÖN A WESLEY JÁNOS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS GIMNÁZIUM TANÁRAI ÉS DIÁKJAI!

Máv telepi iskola

Iskolánkban az idei tanévben bevezettük az emelt szintű informatikaoktatást, azzal a céllal, hogy új lehetőséget biztosítsunk diákjainknak. Meggyőződésem, hogy a 21. században nélkülözhetetlen az informatika, ez a felemelkedés egyik fontos eleme. Emellett áttértünk az egész napos oktatásra, ez a reggeli után, 8.20-kor kezdődik, és hétfőtől csütörtökig 15.20-ig, pénteken 13.30-ig tart. A tanítás szigorú rendjét lazítják az önálló foglalkozások, illetve az egyórás ebédidő. A tanítást követően a gyerekek választhatnak a sok-sok szabadidős program közül, van pl. tolerancia foglalkozás, moziklub, görkorcsolya, foci, diákvállalkozás, teaház, gyermekjogok az UNICEF tolmácsolásában, cigánytánctanulás, kézmûves foglalkozás, agyagozás, rajzkör. A gyerekek az iskolában hétköznaponként több idôt töltenek, mint otthon, ezért munkatársaimmal együtt fontosnak tartom, hogy a második otthonukban, az iskolában biztonságban és jól érezzék magukat. A számítástechnika, mint újdonság megkönnyíti a mindennapok munkavégzését, igaz ugyan, hogy most még főként a készségeket sajátítjuk el, és ezekbe bele kell tanulnunk. Fontos eredményünk, hogy elkezdtük használni az e-naplót. Ebben és az informatikaoktatásban is Tevan Ildikó segíti a munkát.

Egy tavalyi pályázat keretében 13 diákunk táborozhatott a Balaton partján, kihasználva az indián nyár legszebb napjait. Remélem, az idei tanév is sok újat hoz a gyerekek életében, és a tanulás mellett érdekes programokban is gazdag évnek nézünk elébe.

Budapest, 2016. október 3.
LÓNYAI ZSUZSANNA
IGAZGATÓ